Capítulos

de libros

Metabolism of non-digestible dietary carbohydrates

Delgado-Fernández. P., Moreno, F. J., Corzo, N.
En: Comprehensive gut microbiota. Glibetic, M. (Ed.). Vol.3, pp. 102-123.
ISBN: 9780128192658.
Editor: Elsevier, Londres, Reino Unido.
Año: 2022.

A new approach of functional pectins and pectic oligosaccarides: role as antioxidant and anti-inflammatory compounds

Montilla, A., Muñoz-Almagro, N., Villamiel, M.
En: Current Advances for Development of Functional Foods Modulating Inflammation and Oxidative Stress. Capítulo 6, pp 105-120.
ISBN: 9780128234822.
Editores: Blanca Hernández-Ledesma, Cristina Martínez-Villaluenga. Academic Press / Elsevier, Londres, Reino Unido.
Año: 2022.

Food safety

Sánchez Moragas, G., Carrera Mouriño, M., Abad Holgado, E., Allende Prieto, A., Fernández García, M., García Suárez, P., Gómara Moreno, B., López Cabo, M., Moreda Martino, W, Moreno Andújar, F. J., Ramos Rivero, L., Vélez Pacios, D.
En: CSIC scientific challenges: towards 2030. Volume 6. Sustainable primary production. Capítulo 7, pp. 150-173.
ISBN: 9788400107376.
Topic coordinators: Olmos Aranda, E., Venegas Calerón, M.
Editor: CSIC, Madrid, España.
Año: 2021.

Analysis of Carbohydrates and Glycoconjugates in Food by CE and HPLC

Chatzifragkou. A; Vrcic, N Hernández-Hernández, O.
En: Carbohydrate Analysis by Modern Liquid Phase Separation Techniques.
ISBN (Paperback): 9780128214473; ISBN (eBook): 9780128245125.
Editores: El Rassi, Z. Elsevier.
Año: 2021.

The use of ultrasound for drying, degassing and defoaming of foods

Villamiel, M., Riera, E., García-Pérez, J.V.
En: Innovative Food Processing Technologies: A comprehensive Review. Page Count: 2480.
ISBN (Hardcover): 9780128157817; ISBN (eBook): 9780128157824.
Editores: Kasiviswanathan Muthukumarappan and Kai Knoerzer. Elsevier.
Año: 2020.

Ultrasound effects on processes and reactions involving carbohydrates

Soria, A.C., Villamiel, M. y Montilla, A.
En: Ultrasound in Food Processing: Recent Advances. Capítulo 17, pp. XX-XXII.
ISBN: 9781118964187.
Editores: M. Villamiel, J.V. García-Pérez, A. Montilla, J. Cárcel y J.J. Benedito. John Wiley & Sons, Chichester, West Sussex, Reino Unido.
Año: 2017.

Chromatography – Applications

Ruiz-Matute, A. I., Sanz M.L., Moreno, F. J., y Corzo-Martínez, M.
En: Food Authentication: Management, Analysis and Regulation. Capítulo 7, pp. 233-275.
ISBN: 9781118810262.
Editores: Georgiou, C. A. y Danezis G. P. Wiley-Blackwell, Chichester, Reino Unido.
Año: 2017.

Prebióticos: definición, obtención y estructura

Corzo Sánchez, N., Montilla Corredera, A., Moreno Andújar, F. J., Villamiel Guerra, M., Olano Villén, A.
En: Probióticos, prebióticos y salud: Evidencia científica. Capítulo 13, pp. 99-106.
ISBN: 9788416732098.
Editores: G. Alvarez Calatayud, A. Marcos y A. Margolles. Sociedad Española de Probióticos y Prebióticos-Ergon.
Año: 2016.

Biological Effects and Extraction Processes Used to Obtain Marine Chitosan

Montilla, A., Ruíz-Matute, A.I. y Corzo, N.
En: Bioactive compounds from marine foods: plant and animal sources. Capítulo 10, pp. 193-217.
ISBN: 9781118412848.
Editores: B. Hernández y M. Herrero. Wiley-Blackwell. John Wiley and Sons, Inc.
Año: 2014.

Production and bioactivity of oligosaccharides derived from lactose

Villamiel, M., Montilla, A., Olano, A. y Corzo, N.
En: Food Oligosaccharides: Production, Analysis and Bioactivity. Capítulo 9, pp. 193-217.
ISBN: 9781118426494.
Editores: Moreno, F. Javier & Sanz, M. Luz. Wiley-Blackwell, Chichester, Reino Unido.
Año: 2014.

Fractionation of food bioactive oligosaccharides

Moreno, F. J., Carrero-Carralero, C., Hernández-Hernández, O., y Sanz M.L.
En: Food Oligosaccharides: Production, Analysis and Bioactivity. Capítulo 15, pp. 257-283.
ISBN: 9781118426494.
Editores: Moreno, F. Javier & Sanz, M. Luz. Wiley-Blackwell, Chichester, Reino Unido.
Año: 2014.

Mass Spectrometric Analysis of Food Bioactive Oligosaccharides

Hernández-Hernández, O., Roesptorff, P.
En: Food Oligosaccharides: Production, Analysis and Bioactivity. Capítulo 23, pp. 439-450.
ISBN: 9781118426494.
Editores: Moreno, F. Javier & Sanz, M. Luz. Wiley-Blackwell, Chichester, Reino Unido.
Año: 2014.